Site Loader

LOCATION

Άνω Κώμη, Κοζάνη

CALL NOW

2461037536

Στις 12 Φεβρουαρίου 2024 το σχολείο μας επισκέφτηκαν δύο επαγγελματίες στον τομέα της υγείας: ηοδοντίατρος Ολυμπία Πλιαχά και ηεπισκέπτρια υγείας Αθανασία Καλαμάρα. Η επίσκεψή τους αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τη σημασία της καλής στοματικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τους τρόπους διατήρησης της υγείας των δοντιών τους,  για τη σωστή φροντίδα της στοματικής υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του κατάλληλου βουρτσίσματος των δοντιών. Επίσης, ενημερώθηκαν για την επιβλαβή επίδραση της ζάχαρης στην υγεία των δοντιών και για τον τρόπο αντιμετώπισής της. Τονίστηκε επίσης η σημασία της προσοχής στα κρυφά σάκχαρα που περιέχονται σε πολλά τρόφιμα και ποτά. Επιπλέον, οι επισκέπτες μας αναφέρθηκαν στη σημασία της υγιεινής διατροφής και των σνακ για τη στοματική υγεία. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα υγιεινά και μη υγιεινά σνακ, καθώς και για τις επιπτώσεις τους στην υγεία των δοντιών και γενικότερα στην υγεία του οργανισμού. Τέλος, έγινε προγραμματισμένος έλεγχος της στοματικής υγιεινής από την οδοντίατρο στους μαθητές οι οποίοι το επιθυμούσαν. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με σημαντικά θέματα υγείας που αφορούν τη στοματική υγιεινή.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην κα. Πλιαχά και την κα. Καλαμάρα για την επίσκεψή τους και την πολύτιμη πληροφορία που μας μετέφεραν.

                       

Post Author: EN.E.E.ΓΥ-Λ Άνω Κώμης Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.