Site Loader

LOCATION

Άνω Κώμη, Κοζάνη

CALL NOW

2461037536

H 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Άνω Κώμης Κοζάνης

Την Παρασκευή 27/09/2019, εορτάστηκε στο σχολείο μας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος ήταν εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και σύνθημα «Αγαπώ την Άσκηση ? Αγαπώ την Υγεία μου».  Κατά την ημέρα αυτή, σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, δε γίνονται τα προγραμματισμένα μαθήματα, αλλά αντί αυτών οι μαθητές συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Στο σχολείο μας, οι αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν εξολοκλήρου στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Κώμης με επικεφαλής τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρο και τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Στο α? μέρος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και συμμετείχαν σε παιδαγωγικά ομαδικά παιχνίδια με τη μορφή σκυταλοδρομίας, αλλά και σε ψυχαγωγικά παιχνίδια παιδαγωγικού χαρακτήρα πάντα.

Στο β? μέρος, οι μαθητές γνώρισαν το αμιγώς Παραολυμπιακό Άθλημα του Boccia (άθλημα για άτομα με αναπηρία κίνησης) και εξασκήθηκαν σε ομάδες. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε διαγωνισμούς τριπόντων και ελευθέρων βολών και η ημέρα έκλεισε με έναν πανηγυρικό αγώνα μπάσκετ, όπου συμμετείχαν όλοι οι μαθητές ως αθλητές και όλοι οι εκπαιδευτικοί ως προπονητές/βοηθοί και διαιτητές!

 

Post Author: EN.E.E.ΓΥ-Λ Άνω Κώμης Κοζάνης